Министарство одбране Републике Србије
 
01.05.2022.

Интерни конкурс за пријем лица у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време



КОМАНДА ЗА ОБУКУ
 
р а с п и с у ј е
 
ИНТЕРНИ КОНКУРС
 
за пријем лица у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време
 
ради попуне радних места у
 
I Назив установе Војске Србије у којој се врши попуна радних места:
 
Београдска бригада Команде за обуку, место службовања Јаково.
 
Радна места која се попуњавају:
 
  1. стоматолошки техничар, ФВЕС ПС70П, ФЧ старијег водника, ПГ 20, 1 извршилац и
  2. руковалац интендантске опреме, ФВЕС ПД00П, ФЧ старијег водника, ПГ 19, 1 извршилац.
 
 
Општи услови:
 
  • да су кандидати држављани Републике Србије;
  • а су запослени у Војсци Србије у својству цивилног лица;
  • а су здравствено способни за рад у Министарству одбране и Војсци Србије;
  • да имају одговарајућу стручну спрему за радно место за које конкуришу;
  • да им раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
  • да се против њих не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности и да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци;
  • да су безбедносно проверени и да нема безбедносних сметњи за пријем на радна места на која конкуришу и
  • да су завршили одговарајућу војну обуку са оружјем.
 
Посебни услови:
Радно место под редним бројем 1:
  • да кандидат има завршену средњу медицинску школу, смер стоматолошки техничар;
Радно место под редним бројем 2:
  • да кандидат има завршену средњу угоститељску школу.
 
 
 
II Заједничко за сва радна места:
 
Изборни поступак
У изборном поступку биће примењени Критеријуми прописани тачком           4. Одлуке о утврђивању мера за спровођење стратегије каријерног вођења и саветовања у Републици Србији у Министарству одбране и Војсци Србије („Службени војни лист”, бр. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20 и 20/20).
 
За сва радна места биће спроведене следеће активности у селекцији: просек оцена са нивоа школовања предвиђеног за формацијско место које се попуњава (40% од укупног броја бодова), психолошка процена кандидата (40% од укупног броја бодова), разговор са кандидатом (20% од укупног броја бодова), медицинско-здравствена процена и безбедносна провера.
 
Место, дан и време када ће се спровести изборни поступак
Кандидати чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви докази и који испуњавају све услове за запослење на радним местима за која конкуришу биће упућени на психолошку процену капацитета у надлежне војноздравствене установе. Наведена процена врши се путем стандардизованих тестова.
 
О датуму, времену и месту обављања процене психолошких капацитета кандидати ће бити благовремено обавештени телефонским путем на бројеве телефона које су навели у својим пријавама или путем имејла на имејл адресе наведене у пријави.
 
Кандидати који не задовоље на психолошкој процени или који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.
 
За кандидате који задовоље процену психолошких капацитета биће организован разговор.
 
Кандидати који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.
 
О датуму, времену и месту обављања разговора кандидати ће бити благовремено обавештени писаним путем или путем имејла на имејл адресе наведене у пријави.
 
За кандидате који уђу у најужи избор, уз њихову писану сагласност биће извршена безбедносна провера у складу са Правилником о безбедносним проверама лица које обавља Војнобезбедносна агенција.
 
Изабрани кандидати пре пријема у радни однос доставиће лекарско уверење о општој здравственој способности за рад на формацијском месту на које су конкурисали.
 
III Место рада: Јаково (за сва наведена радна места).
 
 
IV Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је 8 (осам) дана и почиње да тече наредног дана од дана када је интерни конкурс оглашен у магазину „Одбрана”.
 
V Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу:
Горан Стевановић, телефон 011/8416-886 лок. 767, радним даном од 8.00 до 15.00 часова.
VI Адреса на коју се подноси пријава за интерни конкурс:
Поштом на адресу ВП 5004 Јаково, ул. Армијска бб, 11276 Јаково, са назнаком „за интерни конкурс”. Лична достава пријава може се извршити у деловодству ВП 5004 Јаково, Јаково.
 
VII Докази који се прилажу уз пријаву на интерни конкурс:
Уз пријаву у којој се наводе основни лични подаци, адреса становања, контакт телефон, имејл, редни број радног места на које се конкурише, поред кратке биографије кандидати прилажу и следеће.
За сва радна места прилажу се следећи докази:
  • оригинал или оверена фотокопија дипломе којом се потврђује захтевана стручна спрема, односно стечено прописано звање;
  • оригинал или оверена фотокопија сведочанства за завршен сваки разред средње школе, оригинал или оверена фотокопија о положеном стручном испиту, уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац – не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест (6) месеци;
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа (само за лица која су била запослена у државној служби) и
  • доказ о завршеној одговарајућој војној обуци са оружјем.
 
Сви докази прилажу се у оригиналу или у фотокопији која је оверена од стране јавног бележника. Изузетно, у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама као поверени посао.
 
Лице које се пријави за учешће на интерном конкурсу не подноси документа која се већ налазе у његовом досијеу персоналних докумената.
    
Напомена:
 
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној у општини, суду или код јавног бележника биће одбачене решењем.
 
Сагласно одредбама члана 125. Закона о Војсци Србије, између кандидата који испуњавају услове конкурса, првенство под једнаким условима има супружник, односно члан породице погинулог професионалног припадника Војске Србије, погинулог или умрлог од последица повреда задобијених у вршењу службе у Војсци Србије и супружник професионалног припадника Војске Србије премештеног из једног у друго место службовања.
 
Интерни конкурс спроводи Конкурсна комисија коју именује командант Команде за обуку.
 
Овај оглас објављује се и на на веб-страници Министарства одбране Републике Србије (www.mod.gov.rs), односно Војске Србије (www.vs.rs).