Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.05.2022.

Interni konkurs za prijem lica u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme



KOMANDA ZA OBUKU
 
r a s p i s u j e
 
INTERNI KONKURS
 
za prijem lica u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme
 
radi popune radnih mesta u
 
I Naziv ustanove Vojske Srbije u kojoj se vrši popuna radnih mesta:
 
Beogradska brigada Komande za obuku, mesto službovanja Jakovo.
 
Radna mesta koja se popunjavaju:
 
  1. stomatološki tehničar, FVES PS70P, FČ starijeg vodnika, PG 20, 1 izvršilac i
  2. rukovalac intendantske opreme, FVES PD00P, FČ starijeg vodnika, PG 19, 1 izvršilac.
 
 
Opšti uslovi:
 
  • da su kandidati državljani Republike Srbije;
  • a su zaposleni u Vojsci Srbije u svojstvu civilnog lica;
  • a su zdravstveno sposobni za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije;
  • da imaju odgovarajuću stručnu spremu za radno mesto za koje konkurišu;
  • da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;
  • da su bezbednosno provereni i da nema bezbednosnih smetnji za prijem na radna mesta na koja konkurišu i
  • da su završili odgovarajuću vojnu obuku sa oružjem.
 
Posebni uslovi:
Radno mesto pod rednim brojem 1:
  • da kandidat ima završenu srednju medicinsku školu, smer stomatološki tehničar;
Radno mesto pod rednim brojem 2:
  • da kandidat ima završenu srednju ugostiteljsku školu.
 
 
 
II Zajedničko za sva radna mesta:
 
Izborni postupak
U izbornom postupku biće primenjeni Kriterijumi propisani tačkom           4. Odluke o utvrđivanju mera za sprovođenje strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije („Službeni vojni list”, br. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20 i 20/20).
 
Za sva radna mesta biće sprovedene sledeće aktivnosti u selekciji: prosek ocena sa nivoa školovanja predviđenog za formacijsko mesto koje se popunjava (40% od ukupnog broja bodova), psihološka procena kandidata (40% od ukupnog broja bodova), razgovor sa kandidatom (20% od ukupnog broja bodova), medicinsko-zdravstvena procena i bezbednosna provera.
 
Mesto, dan i vreme kada će se sprovesti izborni postupak
Kandidati čije su prijave blagovremene, dopuštene, razumljive, potpune i uz koje su priloženi svi dokazi i koji ispunjavaju sve uslove za zaposlenje na radnim mestima za koja konkurišu biće upućeni na psihološku procenu kapaciteta u nadležne vojnozdravstvene ustanove. Navedena procena vrši se putem standardizovanih testova.
 
O datumu, vremenu i mestu obavljanja procene psiholoških kapaciteta kandidati će biti blagovremeno obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem imejla na imejl adrese navedene u prijavi.
 
Kandidati koji ne zadovolje na psihološkoj proceni ili koji se ne odazovu pozivu da učestvuju u ovoj fazi izbornog postupka gube pravo na dalje učešće u izbornom postupku.
 
Za kandidate koji zadovolje procenu psiholoških kapaciteta biće organizovan razgovor.
 
Kandidati koji se ne odazovu pozivu da učestvuju u ovoj fazi izbornog postupka gube pravo na dalje učešće u izbornom postupku.
 
O datumu, vremenu i mestu obavljanja razgovora kandidati će biti blagovremeno obavešteni pisanim putem ili putem imejla na imejl adrese navedene u prijavi.
 
Za kandidate koji uđu u najuži izbor, uz njihovu pisanu saglasnost biće izvršena bezbednosna provera u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnim proverama lica koje obavlja Vojnobezbednosna agencija.
 
Izabrani kandidati pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti za rad na formacijskom mestu na koje su konkurisali.
 
III Mesto rada: Jakovo (za sva navedena radna mesta).
 
 
IV Rok za podnošenje prijave na interni konkurs je 8 (osam) dana i počinje da teče narednog dana od dana kada je interni konkurs oglašen u magazinu „Odbrana”.
 
V Lice zaduženo za davanje obaveštenja o javnom konkursu:
Goran Stevanović, telefon 011/8416-886 lok. 767, radnim danom od 8.00 do 15.00 časova.
VI Adresa na koju se podnosi prijava za interni konkurs:
Poštom na adresu VP 5004 Jakovo, ul. Armijska bb, 11276 Jakovo, sa naznakom „za interni konkurs”. Lična dostava prijava može se izvršiti u delovodstvu VP 5004 Jakovo, Jakovo.
 
VII Dokazi koji se prilažu uz prijavu na interni konkurs:
Uz prijavu u kojoj se navode osnovni lični podaci, adresa stanovanja, kontakt telefon, imejl, redni broj radnog mesta na koje se konkuriše, pored kratke biografije kandidati prilažu i sledeće.
Za sva radna mesta prilažu se sledeći dokazi:
  • original ili overena fotokopija diplome kojom se potvrđuje zahtevana stručna sprema, odnosno stečeno propisano zvanje;
  • original ili overena fotokopija svedočanstva za završen svaki razred srednje škole, original ili overena fotokopija o položenom stručnom ispitu, uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac – ne starije od šest meseci);
  • uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci);
  • uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivično osuđivan kaznom zatvora u trajanju od najmanje šest (6) meseci;
  • uverenje državnog organa u kojem je kandidat bio na službi da mu radni odnos u državnom organu nije prestao zbog povrede dužnosti iz radnog odnosa (samo za lica koja su bila zaposlena u državnoj službi) i
  • dokaz o završenoj odgovarajućoj vojnoj obuci sa oružjem.
 
Svi dokazi prilažu se u originalu ili u fotokopiji koja je overena od strane javnog beležnika. Izuzetno, u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici, dokazi mogu biti overeni u osnovnim sudovima, sudskim jedinicama, prijemnim kancelarijama osnovnih sudova, odnosno opštinskim upravama kao povereni posao.
 
Lice koje se prijavi za učešće na internom konkursu ne podnosi dokumenta koja se već nalaze u njegovom dosijeu personalnih dokumenata.
    
Napomena:
 
Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili fotokopiji overenoj u opštini, sudu ili kod javnog beležnika biće odbačene rešenjem.
 
Saglasno odredbama člana 125. Zakona o Vojsci Srbije, između kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, prvenstvo pod jednakim uslovima ima supružnik, odnosno član porodice poginulog profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, poginulog ili umrlog od posledica povreda zadobijenih u vršenju službe u Vojsci Srbije i supružnik profesionalnog pripadnika Vojske Srbije premeštenog iz jednog u drugo mesto službovanja.
 
Interni konkurs sprovodi Konkursna komisija koju imenuje komandant Komande za obuku.
 
Ovaj oglas objavljuje se i na na veb-stranici Ministarstva odbrane Republike Srbije (www.mod.gov.rs), odnosno Vojske Srbije (www.vs.rs).