Министарство одбране Републике Србије
 
28.04.2022.

Обука будућих подофицира РВ и ПВО у 126. бригади ВОЈИН



У јединицама 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења у току је обука полазника Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО за реализацију задатака осматрања и контроле ваздушног простора.
Реч је о завршном модулу, током којег се будући подофицири оспособљавају за самостално обављање почетних подофицирских дужности у јединицама ваздушног осматрања, јављања и навођења, у које ће након завршетка курса, бити распоређени на дужности радарских техничара, оператора за излагање података и оператора за идентификацију. 
 
Они се у овом модулу, који полазници курса реализују у различитим јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО, практично обучавају за употребу и одржавање радарско-рачунарских средстава и система аутоматизације и увежбавају тактике, технике и процедуре приликом реализације задатака у прикупљању, обради и дистрибуцији података радарског осматрања.
Курс за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО траје шест месеци и обухвата два основна, специјалистички и модул стажирања. Кандидати који успешно савладају све модуле биће промовисани у чин водника и ступити у строј професионалних припадника Ратног ваздухопловства и ПВО.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА