Министарство одбране Републике Србије
 
26.04.2022.

Обука на борбеним возилима пешадије М-80А



Припадници Четврте бригаде копнене војске у рејонима мирнодопских локација реализују обуку за извршавање борбених задатака у операцијама Копнене војске уз употребу борбеног возила пешадије М-80А.
Реч је о редовној обуци професионалног састава механизованих батаљона, која се по циклусима реализује током целе године ради одржавања и унапређења високог нивоа оспособљености за реализацију задатака.
 
Програмом обуке су обухваћени практични садржаји обучавања послуга, од припреме за извршење задатка, преко маскирања, тактичких радњи на бојишту у извођењу одбрамбених и нападних операција, до дејства по циљевима на земљи и ваздуху и одржавања свих подсистема борбеног возила.
Реализацијом ове обуке унапређује се борбена оспособљеност војника и младих старешина који су недавно примљени у јединицу и одржава висок ниво оспособљености јединице за извршавање наменских задатака.
 
Борбено возило пешадије М-80А намењено је за извршавање борбених задатака механизованих јединица у свим земљишним и временским условима, а његова поузданост и ефикасност су потврђени током експлоатације у јединицама Војске Србије и на бројним тактичким вежбама.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА