Министарство одбране Републике Србије
 
18.04.2022.

У току је пријављивање за добровољно служење војног рока у јунуМинистарство одбране позива младиће и девојке који су заинтересовани да стану у строј Војске Србије и добровољно одслуже шестомесечни војни рок са оружјем у јунском упутном року да се пријаве на актуелни конкурс.

Право пријављивања имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, а претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Поред прилике да прошире знања, стекну нове вештине и упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.

Пријаву за добровољно служење војног рока могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима. Сви они који изразе жељу да постану професионални војници, моћи ће то да учине по убрзаној процедури и потпишу уговоре одмах по окончању добровољног служења.

Све детаљније информације о конкурсу и начину пријављивања, заинтересовани могу да пронађу на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092 .
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.04.2022
mp4 (49,14 MB)
Добровољно служење војног рока