Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2022.

Наставак промоције добровољног служења војног рока



Министарство одбране преко надлежних Регионалних центара и Центара Министарства одбране за локалну самоуправу наставља да спроводи редовну планску активност - промоцију новог концепта добровољног служења војног рока са оружјем.

Нови концепт добровољног служења војног рока промовисан је 12. априла у Пожаревцу и Бајиној Башти, а 14. априла у Суботици.

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Крагујевац наставио је активно промовисање добровољног служења војног рока на „Радио телевизији Крагујевац“, „Хумана ТВ“ и „Телевизији Хит плус Баточина“.

Сви заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30. година могу да се пријаве за добровољно служење војног рока у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Mинистарства одбране – некадашњим војним одсецима.

Извршени лекарски и други прегледи, као и психолошка испитивања приликом конкурисања за добровољно служење војног рока важе и за пријем у професионалну војну службу у својству професионалног војника. Стога, заинтересована лица могу засновати радни однос у јединицама Војске Србије одмах након завршеног добровољног служења војног рока са оружјем.

Преглед контаката телефона територијалних органа МО 
photoФОТОГАЛЕРИЈА