Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2022.

Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka



Ministarstvo odbrane preko nadležnih Regionalnih centara i Centara Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu nastavlja da sprovodi redovnu plansku aktivnost - promociju novog koncepta dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

Novi koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka promovisan je 12. aprila u Požarevcu i Bajinoj Bašti, a 14. aprila u Subotici.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kragujevac nastavio je aktivno promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka na „Radio televiziji Kragujevac“, „Humana TV“ i „Televiziji Hit plus Batočina“.

Svi zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30. godina mogu da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Izvršeni lekarski i drugi pregledi, kao i psihološka ispitivanja prilikom konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka važe i za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika. Stoga, zainteresovana lica mogu zasnovati radni odnos u jedinicama Vojske Srbije odmah nakon završenog dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

Pregled kontakata telefona teritorijalnih organa MO 
photoFOTOGALERIJA