Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2022.

Сахрањен потпуковник Војске Србије Дејан Станојевић



Потпуковник Дејан Станојевић, који је погинуо 29. марта приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конгу, сахрањен је данас уз војне почасти у родном селу Загужање код Сурдулице.

Уз чланове породице, родбину, колеге и пријатеље, сахрани су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, државни секретар Александар Живковић, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба бригадни генерал Мирољуб Чупић и командант Четврте бригаде КоВ бригадни генерал Новица Петровић.
 
У знак сећања и вечне захвалности отаџбине за све што је потпуковник Дејан Станојевић учинио током професионалне војне службе, застава Републике Србије предата је његовој супрузи Бојани.

Потпуковник Дејан Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године, а у Војсци Србије је био од 28. септембра 2002. године. Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.
photoФОТОГАЛЕРИЈА