Министарство одбране Републике Србије
 
31.03.2022.

Министар Стефановић: Курти жели да сруши мир и изазове дестабилизацију региона



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:
 
"Свакодневним запаљивим изјавама, Аљбин Курти показује да му је жеља да сруши мир и изазове дестабилизацију региона. Савршено ми је јасно да су стабилна, независна и јака Србија на челу са Александром Вучићем, баш као и њена војска - трн у оку многима, не само у региону, већ и појединцима на међународној сцени, који преко свог гласноговорника шаљу поруке Србији и покушавају да је заплаше.

Упркос томе и уз све изазове са којима се свакодневно суочавамо, нећемо дозволити да неодговарањем на лажне оптужбе допустимо да све оно што Аљбин Курти изговори има тежину и да буде извор страха за грађане. Још једном ћу истаћи да Република Србија није жариште сукоба, нити ће бити, нити потпирује тензије. Србија је, поред сопственог, окренута и напретку региона, што је више пута доказала претходних година.
 
Подсетићу Куртија да је председник Србије Александар Вучић покренуо иницијативу Отворени Балкан, која служи за повезивање Западног Балкана и чија је основна сврха да олакшаним кретањем људи и роба допринесе побољшању животног стандарда свих грађана, али и помирењу. Онај који је ту иницијативу критиковао је управо Курти, што јасно говори о томе ко је за сукобе и ратове, а ко је за мир и напредак.
 
Бесмислене тврдње које Курти износи неће постати истина повећањем броја објава у медијима. Неће никада постати истина, јер Србија жели мир и стабилност и одговара само свом народу и радимо само оно што је у нашем националном интересу. Концепт који је вероватно мало познат људима попут Аљбина Куртија."
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА