Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2022.

Одржан стручни скуп поводом Предлога закона о војном образовању



У периоду од 23. до 25. марта у хотелу „Оморика“ на Тари одржан је стручни скуп на коме су представници Министарства одбране, Војске Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја разматрали решења предлога новог Закона о војном образовању. Организација скупа договорена је почетком месеца на састанку министра одбране др Небојше Стефановића и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића.

Помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, у свом уводном обраћању, указала је на значај реализације овог скупа и истакла да је овај вид сарадње два министарства најбоља прилика за размену мишљења и дискусију о предложеним материјалним решењима новог закона. Током тродневног стручног скупа реализована су четири радна састанка.

Стручном скупу присуствовали су и секретар Министарства одбране Милица Ћатић, представници Универзитета одбране, Војске Србије, Секретаријата Министарства одбране, Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, као и представник Сектора за високо образовање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Зоран Крчмар.
photoФОТОГАЛЕРИЈА