Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2022.

Održan stručni skup povodom Predloga zakona o vojnom obrazovanju



U periodu od 23. do 25. marta u hotelu „Omorika“ na Tari održan je stručni skup na kome su predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razmatrali rešenja predloga novog Zakona o vojnom obrazovanju. Organizacija skupa dogovorena je početkom meseca na sastanku ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

Pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, u svom uvodnom obraćanju, ukazala je na značaj realizacije ovog skupa i istakla da je ovaj vid saradnje dva ministarstva najbolja prilika za razmenu mišljenja i diskusiju o predloženim materijalnim rešenjima novog zakona. Tokom trodnevnog stručnog skupa realizovana su četiri radna sastanka.

Stručnom skupu prisustvovali su i sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić, predstavnici Univerziteta odbrane, Vojske Srbije, Sekretarijata Ministarstva odbrane, Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, kao i predstavnik Sektora za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Krčmar.
photoFOTOGALERIJA