Министарство одбране Републике Србије
 
23.03.2022.

Састанак делегација Министарстава одбране Србије и Норвешке



Делегација Министарства одбране Краљевине Норвешке боравила је у дводневној посети Министарству одбране Републике Србије и том приликом разговарано је о могућностима сарадње на пројекту који се односи на управљање људским ресурсима.
 
Првог дана, делегацију Министарства одбране Републике Србије предводила је помоћник министра за људсве ресурсе Катарина Томашевић, која се састала са представницима Министарства одбране Краљевине Норвешке, коју је предводила генерални директор за персоналну политику, компетенције и заједничку правну службу Министарства одбране Норвешке, Кристином Кјерсти Клабо. Састанци су настављени наредног дана.
 
Усклађивањем функције управљања људским ресурсима са савременим тенденцијама у свету, пружа се прилика да се реализацијом овог пројекта ефикасност Министарства одбране и Војске Србије додатно унапреди кроз више различитих активности.  Остваривањем циљева пројекта постигло би се прецизније кадровско планирање уз смањену флуктуацију, ефикаснија регрутација и селекција, развој потребних база података и успостављање потребне аналитике и извештавања, унапређење потребних компетенција у области управљања људским ресурсима, а самим тим и формирање дугорочних стратегија у овој области.