Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.03.2022.

Sastanak delegacija Ministarstava odbrane Srbije i Norveške



Delegacija Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške boravila je u dvodnevnoj poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije i tom prilikom razgovarano je o mogućnostima saradnje na projektu koji se odnosi na upravljanje ljudskim resursima.
 
Prvog dana, delegaciju Ministarstva odbrane Republike Srbije predvodila je pomoćnik ministra za ljudsve resurse Katarina Tomašević, koja se sastala sa predstavnicima Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške, koju je predvodila generalni direktor za personalnu politiku, kompetencije i zajedničku pravnu službu Ministarstva odbrane Norveške, Kristinom Kjersti Klabo. Sastanci su nastavljeni narednog dana.
 
Usklađivanjem funkcije upravljanja ljudskim resursima sa savremenim tendencijama u svetu, pruža se prilika da se realizacijom ovog projekta efikasnost Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dodatno unapredi kroz više različitih aktivnosti.  Ostvarivanjem ciljeva projekta postiglo bi se preciznije kadrovsko planiranje uz smanjenu fluktuaciju, efikasnija regrutacija i selekcija, razvoj potrebnih baza podataka i uspostavljanje potrebne analitike i izveštavanja, unapređenje potrebnih kompetencija u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a samim tim i formiranje dugoročnih strategija u ovoj oblasti.