Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2022.

Обилазак обуке тенковских јединица на полигону Орешац



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике тенковског батаљона из састава Друге бригаде копнене војске који реализују обуку на полигону „Орешац“.
 
Током обиласка, начелник Генералштаба је присуствовао увежбавању посада тенкова М-84 и реализацији школских гађања, и том приликом се уверио у висок ниво обучености тенкиста за реализацију ватрених задатака.
 
Заједно са припадницима тенковског батаљона гађање је данас извршио и генерал Мојсиловић, ради кондицирања и припреме за реализацију бојевих гађања на којима планира да учествује у наредном периоду.
 
Увежбавања тенковских посада на аутоматизованом стрелишту „Орешац“, на којем се изводе припремна и школска гађања оклопних јединица,  представљају припрему за бојева гађања и учешће на тактичким вежбама, које ову јединицу очекују током године.
 
Генерал Мојсиловић је, након успешно реализованих гађања, у разговору са припадницима батаљона похвалио њихову мотивисаност и залагање које показују у свакодневном раду и обуци, и изразио очекивање да ће тако наставити и убудуће како би ова јединица очувала и унапредила способности за реализацију свих додељених задатака.

За изузетно залагање на задацима борбене обуке и показане резултате у раду, начелник Генералштаба Војске Србије је овом приликом у чин водника прве класе унапредио командира тенка, водника Ивана Зечевића.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.03.2022
mp4 (129,78 MB)
Обука тенковских јединица