Министарство одбране Републике Србије
 
03.03.2022.

Осмо заседање српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране



Осмо заседање Мешовите комисије задужене за надзор српско-алжирске сарадње у области одбране одржано је у Београду током претходна два дана.
Копредседник српског дела мешовите комисије, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић истакао је да сарадња у области одбране између наше две земље има узлазни тренд и исказао уверење да ће ово заседање иницирати конструктивне дискусије и квалитетне предлоге који ће послужити за даље унапређење и конкретизацију сарадње у областима од заједничког интереса.
 
Копредседник алжирског дела мешовите комисије, генерал-мајор Смаил Седики нагласио је да ово заседање, којем је претходила посета начелника Генералштаба Оружаних снага ДНР Алжир, заправо одражава опредељеност високог војног руководства за унапређење сарадње две земаље, посебно у области војне индустрије, у којој на Србију гледа као на значајног партнера.
Другог дана заседања генерала Седикија примио је државни секретар Бранко Живановић. Током разговора саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране у успону, али да има још простора за њено унапређење, као и за успостављање и развој сарадње у другим областима од заједничког значаја.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА