Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.03.2022.

Osmo zasedanje srpsko-alžirske komisije za saradnju u oblasti odbrane



Osmo zasedanje Mešovite komisije zadužene za nadzor srpsko-alžirske saradnje u oblasti odbrane održano je u Beogradu tokom prethodna dva dana.
Kopredsednik srpskog dela mešovite komisije, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović istakao je da saradnja u oblasti odbrane između naše dve zemlje ima uzlazni trend i iskazao uverenje da će ovo zasedanje inicirati konstruktivne diskusije i kvalitetne predloge koji će poslužiti za dalje unapređenje i konkretizaciju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.
 
Kopredsednik alžirskog dela mešovite komisije, general-major Smail Sediki naglasio je da ovo zasedanje, kojem je prethodila poseta načelnika Generalštaba Oružanih snaga DNR Alžir, zapravo odražava opredeljenost visokog vojnog rukovodstva za unapređenje saradnje dve zemalje, posebno u oblasti vojne industrije, u kojoj na Srbiju gleda kao na značajnog partnera.
Drugog dana zasedanja generala Sedikija primio je državni sekretar Branko Živanović. Tokom razgovora sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti odbrane u usponu, ali da ima još prostora za njeno unapređenje, kao i za uspostavljanje i razvoj saradnje u drugim oblastima od zajedničkog značaja.
 
 
photoFOTOGALERIJA