Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2022.

Наставак промоције добровољног служења војног рока



Министарство одбране је 17. фебруара промовисало нови концепт добровољног служења војног рока у општини Бољевац, а 21. фебруара у граду Крушевцу и општини Богатић.

Заинтересоване грађане су о начину конкурисања за добровољно служење војног рока и за Курс слушалаца резервних официра информисали центри Министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар, Крушевац и Шабац у оквиру Регионалних центара Министарства одбране Ниш и Ваљево. Поред представника Министарства одбране у Мачванској средњој школи Богатић, као и на платоу општине Бољевац и на Градском тргу Крушевац, промоцији су присуствовали припадници Расинске бригаде и Градске организације резервних војних старешина Крушевац.

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Крагујевац наставио је активно промовисање добровољног служења војног рока гостовањем на Телевизији Хит плус Баточина.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем отворен је током целе године. Центри Министарства одбране за локалну самоуправу упућују пријављене кандидаткиње и кандидате на добровољно служење војног рока са оружјем у марту, јуну, септембру или децембру. Сва лица која се не упуте у првом, упутиће се у наредном упутном року, сходно утврђеној ранг листи пријављених кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем. Критеријуми за утврђивање ранга листе пријављених кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем су: утврђен потребан број војника за добровољно служење војног рока са оружјем, школска спрема, оцена здравствене способности и разлози које је кандидат навео у пријави за добровољно служење војног рока са оружјем.

Након успешно одслуженог војног рока са оружјем заинтересована лица могу засновати радни однос у Војсци Србије, у својству професионалног војника.

Преглед контакта телефона територијалних органа МО
photoФОТОГАЛЕРИЈА