Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2022.

Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka



Ministarstvo odbrane je 17. februara promovisalo novi koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka u opštini Boljevac, a 21. februara u gradu Kruševcu i opštini Bogatić.

Zainteresovane građane su o načinu konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka i za Kurs slušalaca rezervnih oficira informisali centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar, Kruševac i Šabac u okviru Regionalnih centara Ministarstva odbrane Niš i Valjevo. Pored predstavnika Ministarstva odbrane u Mačvanskoj srednjoj školi Bogatić, kao i na platou opštine Boljevac i na Gradskom trgu Kruševac, promociji su prisustvovali pripadnici Rasinske brigade i Gradske organizacije rezervnih vojnih starešina Kruševac.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kragujevac nastavio je aktivno promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka gostovanjem na Televiziji Hit plus Batočina.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem otvoren je tokom cele godine. Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu upućuju prijavljene kandidatkinje i kandidate na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u martu, junu, septembru ili decembru. Sva lica koja se ne upute u prvom, uputiće se u narednom uputnom roku, shodno utvrđenoj rang listi prijavljenih kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Kriterijumi za utvrđivanje ranga liste prijavljenih kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem su: utvrđen potreban broj vojnika za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, školska sprema, ocena zdravstvene sposobnosti i razlozi koje je kandidat naveo u prijavi za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Nakon uspešno odsluženog vojnog roka sa oružjem zainteresovana lica mogu zasnovati radni odnos u Vojsci Srbije, u svojstvu profesionalnog vojnika.

Pregled kontakta telefona teritorijalnih organa MO
photoFOTOGALERIJA