Министарство одбране Републике Србије
 
08.02.2022.

Наставак промоције добровољног служења војног рока



Министарство одбране је 4. фебруара, у Градској општини Вождовац у Београду и у Хали спортова у Суботици одржало промоцију добровољног служења војног рока.
 
Ученици XII београдске гимназије и Друге економске школе, који су присуствовали промоцији новог концепта добровољног служења војног рока, имали су прилику да се информишу о свим елементима добровољног служења војног рока, а након тога и да добију додатне одговоре на питања у вези са овим концептом и осталим видовима надограђивања знања, али школовања које Министарство одбране може да понуди младима. Припадницима Регионалног центра Министарства одбране Београд и Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Вождовац, несебичну подршку и помоћ у промоцији пружио је заменик председника Градске општине Вождовац Слободан Симоновић.
 
Током добровољног служења војног рока, код младих се на здрав начин развија и негује такмичарски дух, осеђај заједништва и припадности, што су уједно карактеристике и спортских активности. Стога су Центру Министарства одбране за локалну самоуправу Суботица подршку у промоцији овог концепта пружили управо чланица Градског већа Суботице задужена за спорт и омладину Наташа Алексић и генерални секретар Спортског савеза Суботица Дејан Вуковић.
 
Промовисањем новог концепта добровољног служења војног рока, представници територијалних органа Министарства одбране широм земље информишу заинтересоване и у директном контакту  их обавештавају о поједностављеном поступку подношења захтева за добровољно служење војног рока, скраћеним трајањем припремних фаза упућивања у центре за обуку Војске Србије, као и значајним повећањем финансијских бенефита који следују на месечном нивоу сваком лицу током добровољног служења војног рока.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА