Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.02.2022.

Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka



Ministarstvo odbrane je 4. februara, u Gradskoj opštini Voždovac u Beogradu i u Hali sportova u Subotici održalo promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka.
 
Učenici XII beogradske gimnazije i Druge ekonomske škole, koji su prisustvovali promociji novog koncepta dobrovoljnog služenja vojnog roka, imali su priliku da se informišu o svim elementima dobrovoljnog služenja vojnog roka, a nakon toga i da dobiju dodatne odgovore na pitanja u vezi sa ovim konceptom i ostalim vidovima nadograđivanja znanja, ali školovanja koje Ministarstvo odbrane može da ponudi mladima. Pripadnicima Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd i Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Voždovac, nesebičnu podršku i pomoć u promociji pružio je zamenik predsednika Gradske opštine Voždovac Slobodan Simonović.
 
Tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka, kod mladih se na zdrav način razvija i neguje takmičarski duh, oseđaj zajedništva i pripadnosti, što su ujedno karakteristike i sportskih aktivnosti. Stoga su Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica podršku u promociji ovog koncepta pružili upravo članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić i generalni sekretar Sportskog saveza Subotica Dejan Vuković.
 
Promovisanjem novog koncepta dobrovoljnog služenja vojnog roka, predstavnici teritorijalnih organa Ministarstva odbrane širom zemlje informišu zainteresovane i u direktnom kontaktu  ih obaveštavaju o pojednostavljenom postupku podnošenja zahteva za dobrovoljno služenje vojnog roka, skraćenim trajanjem pripremnih faza upućivanja u centre za obuku Vojske Srbije, kao i značajnim povećanjem finansijskih benefita koji sleduju na mesečnom nivou svakom licu tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka.
 
photoFOTOGALERIJA