Министарство одбране Републике Србије
 
24.01.2022.

Реаговање



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:


"Потпуно је јасно са каквим је презиром Миломир Марић говорио када је рекао „то су примитивни официри, најглупљи људи иду у војску“ и „ко није ни за шта иде у војску“, а ти официри су баш и тих осамдесетих били многи часни официри који су дали своје животе за Србију и одбрану српског народа неколико година касније.

Добро је што је макар под притиском јавности и, како је сам рекао, након бројних позива које су му упутили лично генерали српске војске, упутио извињење тим људима и њиховим породицама. Нечасно је називати наше хероје примитивним официрима, најглупљим људима и рећи да ко није ни за шта иде у војску, а чињеница је да је Марић то баш тако рекао, баш овим речима.

Нисам тражио да се Марић извини мени за било шта, већ сам стао у заштиту војника и официра који живе за ову земљу. Одговор који ми је упутио Марић, после три дана, само говори о недостатку професионализма Миломира Марића, који на телевизији са националном фреквенцијом има амбицију да буде тужилац и судија. Ја немам такву амбицију и увек ћу, као човек који није чинио кривична дела, бити спреман да се одазовем на позив свих држаних органа, као што сам и до сада. Све лажи које у својим емисијама, додуше невешто, пласира Марић, мораће да докаже пред судом.

До тада, сваки пут када он, или било ко други, покуша да на било који начин понизи Војску Србије и све њене људе, борићу се за њих, ма ко био с друге стране, јер су то часни, вредни и поштени људи и патриоте којима се Србија поноси, који су за отаџбину давали и своје животе, и нећу дозволити да се каља њихово име."