Министарство одбране Републике Србије
 
21.01.2022.

Припрема возача борбених возила за учешће у мировној операцији



У Центру за обуку копнене војске реализује се обука у управљању борбеним возилима дела припадника пешадијске чете из састава Војске Србије која се припрема за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.
Петнаестодневну обуку на оклопним борбеним возилима пролазе професионални војници који ће у овој мисији обављати дужности возача војнополицијског борбеног возила ВПБ М-86.
 
У овој фази обуке, возачи усавршавају технике управљања борбеним возилима у теренским условима, након што су претходно успешно савладали теоријски део и проверу знања у познавању карактеристика, специјалних система и уређаја оклопних борбених возила.
Прецизно управљање возилима на различитим теренима, савлађивање препрека, вожња ноћу и у отежаним метеоролошким условима, управљање на нагибу, те отклањање могућих кварова и одржавање средстава, део су обуке за возаче у мировним операцијама.
 
Војницима предстоји полагање испита и провера обучености, након чега ће стечена знања и вештине у управљању борбеним возилима примењивати и надограђивати током колективне обуке пешадијске чете за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.
photoФОТОГАЛЕРИЈА