Министарство одбране Републике Србије
 
17.01.2022.

Министар Стефановић разговарао са амбасадорком Маклеод



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Кристином Маклеод.

Министар Стефановић је указао на значај предстојеће узвратне званичне посете Лондону, на позив британског министра одбране Бена Воласа, што је још једна прилика за разговоре на стратешком нивоу о питањима од заједничког интереса.
 
Министар одбране је, такође, изразио захвалност за уручене донације британске стране Министарству одбране Републике Србије, као и за школовање припадника Министарства одбране и Војске Србије у војнообразовним установама Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске.

Стефановић је посебно издвојио значај заједничког ангажовања у мултинационалној операцији UNFICYP на Кипру, која је круна досадашње војне сарадње и подстицај за даље унапређење укупних односа две земље.

Амбасадорка Маклеод нагласила је значај званичне посете министра Стефановића Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске. Она је истакла заинтересованост британске стране за даљи развој војно-војне сарадње кроз реализацију војних вежби, заједничко учешће у мултинационалним операцијама и у области војномедицинске сарадње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.01.2022
mp4 (43,14 MB)
Састанак