Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2022.

Обележавање Бадњег дана



Припадници Војске Србије обележили су велики хришћански празник Бадњи дан присуством литургијама у богослужбеним просторима у војним објектима и учешћем у налагању бадњака испред цркава и храмова широм земље.
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић провео је Бадње вече у Нишу где је са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем и другим високим официрима Војске Србије присуствовао вечерњем богослужењу и налагању бадњака у Храму светог цара Константина и царице Јелене.
 
Генерал Мојсиловић се, потом, састао са Његовим преосвештенством епископом нишким и војним Арсенијем, са којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Српске православне цркве и плановима за даљи развој верске службе у Војсци Србије. У разговору је оцењено да је сарадња двеју институција на изузетно високом нивоу и у потпуности у функцији јачања духовних и моралних вредности и патриотизма припадника наше војске.
Начелник Генералштаба је овом приликом честитао Српској православној цркви и свим православним верницима празник Христовог рођења, уз жеље за добро здравље, срећу и напредак на свим животним пољима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА