Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2022.

Честитке министра одбране поводом Божића



Честитка припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести поводом Божића
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом Божића честитку припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести у којој се каже:

„Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који славе дан рођења Исуса Христа по Јулијанском календару упућујем срдачне честитке.

У периоду за нама истрајно смо јачали одбрамбене капацитете наше отаџбине, очували мир и њену стабилност. Са жељом да нам најрадоснији хришћански празник да још већу снагу да се боримо за што снажнију Србију, честитам вам Божић.

Желим вам да празничне дане проведете у здрављу и радости са својим најмилијима и да у ваше породичне домове донесу срећу и благостање.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ! ”


Честитка Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију
 
„Ваша Светости,
 
У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име Вама, свештенству, монаштву и свим верницима православне вероисповести срдачно честитам празник рођења Исуса Христа.
 
Нека нам сила предстојећег Божића дарује мудрост и истрајност да очувамо све племените и духовне вредности својствене нашем народу и нека нам подари снагу да са достојанством надвладавамо сва искушења која пред нас буду постављена.
 
Желим Вам добро здравље и свако добро, уз непролазни поздрав
 
МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!“


Честитка епископу војном господину Арсенију

„Ваше Преосвештенство,

У име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име Вама и војном свештенству упућујем најискреније честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Уз захвалност на Вашем истрајном молитвеном заступништву за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, желим Вам да и убудуће са успехом руководите повереном епархијом и војним свештенством. Најсрдачније Вас поздрављам радосним хришћанским поздравом

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!“