Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.01.2022.

Čestitke ministra odbrane povodom Božića



Čestitka pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti povodom Božića
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom Božića čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave dan rođenja Isusa Hrista po Julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke.

U periodu za nama istrajno smo jačali odbrambene kapacitete naše otadžbine, očuvali mir i njenu stabilnost. Sa željom da nam najradosniji hrišćanski praznik da još veću snagu da se borimo za što snažniju Srbiju, čestitam vam Božić.

Želim vam da praznične dane provedete u zdravlju i radosti sa svojim najmilijima i da u vaše porodične domove donesu sreću i blagostanje.

MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI! ”


Čestitka Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju
 
„Vaša Svetosti,
 
U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti srdačno čestitam praznik rođenja Isusa Hrista.
 
Neka nam sila predstojećeg Božića daruje mudrost i istrajnost da očuvamo sve plemenite i duhovne vrednosti svojstvene našem narodu i neka nam podari snagu da sa dostojanstvom nadvladavamo sva iskušenja koja pred nas budu postavljena.
 
Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro, uz neprolazni pozdrav
 
MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI!“


Čestitka episkopu vojnom gospodinu Arseniju

„Vaše Preosveštenstvo,

U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime Vama i vojnom sveštenstvu upućujem najiskrenije čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

Uz zahvalnost na Vašem istrajnom molitvenom zastupništvu za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, želim Vam da i ubuduće sa uspehom rukovodite poverenom eparhijom i vojnim sveštenstvom. Najsrdačnije Vas pozdravljam radosnim hrišćanskim pozdravom

MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI!“