Министарство одбране Републике Србије
 
02.01.2022.

Министар Стефановић: У 2022. бољи стандард војника и улагања у наменску индустрију



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић најављује да ће више од милијарду евра у наредним годинама, почев од ове, бити уложено у домаћу наменску индустрију и поручује да ће активности тог министарства у овој години бити усмерене на наставак бриге о војницима и запосленима у Војсци Србије и Министарству одбране.

Министар Стефановић истиче да су захваљујући огромном разумевању Владе Србије и председника Александра Вучића припадницима војске и Министарства одбране од 1. јануара плате повећане за осам одсто што је, како каже, највеће повећање плата у државном сектору.
 
"То ће свакако значити за стандард војницима и цивилима који раде и Министарству одбране и Војсци Србије", каже Стефановић за Танјуг.

Истовремено ће, наглашава, бити настављен и програм побољшања материјалног статуса припадника Војске који ће, како каже, по ценама испод тржишних моћи да реше стамбено питање и стекну кров над главом.

"Са бољом платом, али и бољим условима рада, новим објектима и инфраструктуром коју планирамо да завршимо у 2022. години, показујемо да о људима у систему одбране бринемо на много бољи начин него што је то било у неким претходним временима", наводи Стефановић.

Министар најављује да ће више од милијарду евра у наредним годинама, почев од 2022, бити уложено у домаћу наменску индустрију и производњу "лазара", "милоша", "пасарса", у модернизацију наших "кубова", тенкова...

"Да поред примања запослених и њиховог стандарда унапредимо и технику. Имамо потпуно јасну слику шта је то што у 2022. години треба да урадимо и почећемо са радом првог дана да бисмо почели остварење тих циљева", наглашава министар.

Стефановић истиче да је циљ да Војска Србије буде најснажнија у овом делу Европе и да се грађанима обезбеди мир, безбедност и стабилност.

"Жеља нам је да Војска буде апсолутни гарант свега тога, да не буде неког ко ће желети нешто туђе или било какву агресивну политику, већ гарант одвраћања и да свако ко размишља да нашкоди грађанима Србије два пута размисли и одустане", поручује Стефановић.

Извор: ТАНЈУГ
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.01.2022
mp4 (168,7 MB)
Видео