Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.01.2022.

Ministar Stefanović: U 2022. bolji standard vojnika i ulaganja u namensku industrijuPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od ove, biti uloženo u domaću namensku industriju i poručuje da će aktivnosti tog ministarstva u ovoj godini biti usmerene na nastavak brige o vojnicima i zaposlenima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

Ministar Stefanović ističe da su zahvaljujući ogromnom razumevanju Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane od 1. januara plate povećane za osam odsto što je, kako kaže, najveće povećanje plata u državnom sektoru.
 
"To će svakako značiti za standard vojnicima i civilima koji rade i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", kaže Stefanović za Tanjug.

Istovremeno će, naglašava, biti nastavljen i program poboljšanja materijalnog statusa pripadnika Vojske koji će, kako kaže, po cenama ispod tržišnih moći da reše stambeno pitanje i steknu krov nad glavom.

"Sa boljom platom, ali i boljim uslovima rada, novim objektima i infrastrukturom koju planiramo da završimo u 2022. godini, pokazujemo da o ljudima u sistemu odbrane brinemo na mnogo bolji način nego što je to bilo u nekim prethodnim vremenima", navodi Stefanović.

Ministar najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od 2022, biti uloženo u domaću namensku industriju i proizvodnju "lazara", "miloša", "pasarsa", u modernizaciju naših "kubova", tenkova...

"Da pored primanja zaposlenih i njihovog standarda unapredimo i tehniku. Imamo potpuno jasnu sliku šta je to što u 2022. godini treba da uradimo i počećemo sa radom prvog dana da bismo počeli ostvarenje tih ciljeva", naglašava ministar.

Stefanović ističe da je cilj da Vojska Srbije bude najsnažnija u ovom delu Evrope i da se građanima obezbedi mir, bezbednost i stabilnost.

"Želja nam je da Vojska bude apsolutni garant svega toga, da ne bude nekog ko će želeti nešto tuđe ili bilo kakvu agresivnu politiku, već garant odvraćanja i da svako ko razmišlja da naškodi građanima Srbije dva puta razmisli i odustane", poručuje Stefanović.

Izvor: TANJUG
 
videoVIDEOGALERIJA
02.01.2022
mp4 (168,7 MB)
Video