Министарство одбране Републике Србије
 
25.12.2021.

Министар Стефановић: „Корнет“ доноси нове способности Војсци Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је вечерас у изјави за „Национални дневник“ ТВ Пинка да ће противоклопне ракете „Корнет“, које су прекјуче испоручене из Руске Федерације, бити монтиране на наше борбено оклопно возило „Милош“ и друге оклопне транспортере, чиме ће Војска Србије стећи нове способности.

Противоклопне ракете „Корнет“, као што је и договорено током састанка председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина у новембру у Сочију, стигле су у Србију пре Нове године. Представљају један од најсавременијих вођених система наоружања, домета од осам километара, који ће додатно оснажити нашу војску.   

„Видећете их ускоро у нашим јединицама, које је Генералштаб определио. Највећим делом биће монтиране на наша возила, пре свега на „Милош“, али и на неке друге оклопне транспортере, чиме ће фактички дати нову способност Војсци и чиме ће наши војници бити још ефикаснији у одбрани земље“ рекао је министар Стефановић за телевизију Пинк.
 
Како је објаснио, „не постоји ниједан тенк, нити оклопно возило које би могло да нам запрети, а да ми са оваквим системом не можемо да узвратимо, више него адекватно“.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.12.2021
mp4 (10,92 MB)
ТВ Пинк: Национални дневник