Министарство одбране Републике Србије
 
15.12.2021.

Реаговање Бојане Јеловац, саветника за медије потпредседника Владе и министра одбране Небојше Стефановића



Реаговање Бојане Јеловац, саветника за медије потпредседника Владе и министра одбране Небојше Стефановића:

„Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић евидентно је у синоћној ТВ дебати „Реч на реч“ на РТС-у, чињеницама и аргументима, потукао до ногу кандидате бивше власти.

Дакле, на јавном сервису у програму, емитованом уживо, чему је сведочила цела Србија, те ма колико се данас као на траци смењивала цела једна плејада ликова кроз медије под контролом Драгана Ђиласа у нападима на министра Стефановића, резултат синоћње дебате и даље је исти.

Није да се поменути кандидати нису синоћ својски потрудили да бране неодбрањиво, али је факат да нису имали, нити су могли имати, ниједан једини аргумент којим би оповргли нешто што је чињенично стање. Нема те демагогије којом се може прикрити реалност да је претходни режим систематски разарао и разоружавао Војску Србије, отпуштао и на све начине покушавао да понизи и обесправи српске војнике, а уз то се тиме својевремено и сам хвалио.

Исто је и са текстом, објављеним на порталу „Нова.рс". Пошто и даље не могу да оповргну истину да су припадници Министарства одбране и Војске Србије добили већ треће повећање плата само од почетка ове године и да је Војска Србије данас тако опремљена да је оцењују као једну од најачих војних сила у региону, прави аутори ових редова вратили су се својим срамним злоупотребама и манипулацијама трагедијама. И о томе је већ дегутантно и дебатовати."