Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.12.2021.

Reagovanje Bojane Jelovac, savetnika za medije potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojše Stefanovića



Reagovanje Bojane Jelovac, savetnika za medije potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojše Stefanovića:

„Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović evidentno je u sinoćnoj TV debati „Reč na reč“ na RTS-u, činjenicama i argumentima, potukao do nogu kandidate bivše vlasti.

Dakle, na javnom servisu u programu, emitovanom uživo, čemu je svedočila cela Srbija, te ma koliko se danas kao na traci smenjivala cela jedna plejada likova kroz medije pod kontrolom Dragana Đilasa u napadima na ministra Stefanovića, rezultat sinoćnje debate i dalje je isti.

Nije da se pomenuti kandidati nisu sinoć svojski potrudili da brane neodbranjivo, ali je fakat da nisu imali, niti su mogli imati, nijedan jedini argument kojim bi opovrgli nešto što je činjenično stanje. Nema te demagogije kojom se može prikriti realnost da je prethodni režim sistematski razarao i razoružavao Vojsku Srbije, otpuštao i na sve načine pokušavao da ponizi i obespravi srpske vojnike, a uz to se time svojevremeno i sam hvalio.

Isto je i sa tekstom, objavljenim na portalu „Nova.rs". Pošto i dalje ne mogu da opovrgnu istinu da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobili već treće povećanje plata samo od početka ove godine i da je Vojska Srbije danas tako opremljena da je ocenjuju kao jednu od najačih vojnih sila u regionu, pravi autori ovih redova vratili su se svojim sramnim zloupotrebama i manipulacijama tragedijama. I o tome je već degutantno i debatovati."