Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2021.

Вежба подржана рачунарским симулацијама "Тител 2021"У Центру за обуку путем симулација Војске Србије у току је вежба јединица Прве бригаде копнене војске „Тител 2021“, подржана рачунарским симулацијама.

На вежби се, у условима симулираног окружења, проверава оспособљеност команде ове јединице за планирање, организовање и извођење дејстава у нападној операцији, увежбавају се тактичке радње и процедуре и свакодневно анализира квалитет донетих одлука на свим нивоима командовања.

У току реализације вежбовних активности проверава се и познавање начела употребе јединица и средстава, садејство са јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО и Речне флотиле, као и сарадња са Црвеним крстом и осталим структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије. Овакве вежбе пружају прилику штабним официрима и командама јединица да, уз минималан утрошак материјалних ресурса, унапреде оспособљеност за планирање и извођење борбених операција.
photoФОТОГАЛЕРИЈА