Министарство одбране Републике Србије
 
09.12.2021.

Састанак министра Стефановића са начелником Генералштаба Грчке



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са начелником Генералштаба националне одбране Републике Грчке генералом Константиносом Флоросом, који борави у званичној посети Србији.

Министар Стефановић истакао је на почетку састанка да су односи наших двеју земаља и наших народа традиционално добри и да је на тим квалитетним основама билатерална сарадња у области одбране веома развијена. Он се и овом приликом захвалио Републици Грчкој на непризнавању такозваног Косова, као и на подршци коју нам, као чланица Алијансе, пружа у институцијама НАТО противећи се покушајима привремених приштинских институција, пре свега такозваних косовских снага безбедности, да учествују у активностима Партнерства за мир.

Стефановић је оценио да је Грчка за нашу земљу важан партнер и као чланица ЕУ, сходно нашем опредељењу за пут евроинтеграција, као и да је сарадња двеју земаља веома развијена у војно-војном сегменту, што значајно доприноси развоју оперативних способности наше војске.

Генерал Флорос је истакао да је сарадња у области одбране на високом нивоу и да се тежишно одвија кроз реализацију заједничких вежби специјалних и других јединица, заједничке обуке за учешће у мултинационалним операцијама и усавршавање у образовним центрима две земље. Он је, између осталог, подсетио и на недавно завршену заједничку тактичку вежбу специјалних јединица “Соко 21“, која је реализована на полигонима у Грчкој.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.12.2021
mp4 (68,09 MB)
Састанак