Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2021.

Честитка председника Републике Александра Вучића поводом Дана војних ветерана



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић упутио је честитку поводом Дана војних ветерана, у којој се каже:

„Свим војним ветеранима честитам 4. децембар - Дан војних ветерана.
 
У знак сећања на 1912. годину и потписивање примирја у Првом балканском рату, који представља важан историјски догађај из ослободилачких и одбрамбених ратова Србије, данас традиционално прослављамо један од највећих војних празника.
 
Победу за живот, слободу, право гласа и родну земљу, наши преци, али и ви, освајали сте безброј пута. Имена великих српских ратника и хероја који су се борили за очување националног идентитета и континуитета државности српског народа и Војске вођених вером у ослобођење Србије, уписана су и током Првог светског рата, Другог светског рата и ових последњих, за нас ништа мање тешких и болних борбених дејстава.
 
Прославом данашњег празника ми показујемо да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску - један од основних темеља стабилности успешне државе.
 
Поштовани ветерани,
 
уз обећање да ће држава наставити да улаже напоре за побољшање живота војних ветерана широм Републике Србије, честитам вам празник!“