Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2021.

Положени венци поводом Дана војних ветерана



Делегације Министарства одбране и Војске Србије, поводом Дана војних ветерана, данас су уз војне почасти положиле венце крај Споменика народном хероју Милану Тепићу и на Новом гробљу у Београду.

Бригадни генерал Саво Иришкић предводио је делегацију Министарства одбране и Војске Србије која је положила венац крај Споменика народном хероју Милану Тепићу.
 
Делегација Министарства одбране и Војске Србије, у оквиру Новог гробља положила је венце крај Спомен-костурнице војника страдалих у српско-турским ратовима и Српско-бугарском рату, Спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату и Споменика ослободиоцима Београда у Другом светском рату.

У знак сећања на страдале српске војнике, венце су на споменике на Новом Гробљу и крај Споменика народном хероју Милану Тепићу положили и чланови ветеранских удружења.
 
Дан војних ветерана обележава у знак сећања на датум када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату и када је 400.000 бораца Војске Краљевине Србије добило звање „стари ратник“, односно војни ветеран.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.12.2021
mp4 (46,8 MB)
Полагање венаца крај Споменика народном хероју Милану Тепићу
03.12.2021
mp4 (52,81 MB)
Полагање венаца на Новом гробљу