Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.12.2021.

Položeni venci povodom Dana vojnih veterana



Delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana vojnih veterana, danas su uz vojne počasti položile vence kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću i na Novom groblju u Beogradu.

Brigadni general Savo Iriškić predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je položila venac kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću.
 
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u okviru Novog groblja položila je vence kraj Spomen-kosturnice vojnika stradalih u srpsko-turskim ratovima i Srpsko-bugarskom ratu, Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu i Spomenika oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

U znak sećanja na stradale srpske vojnike, vence su na spomenike na Novom Groblju i kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću položili i članovi veteranskih udruženja.
 
Dan vojnih veterana obeležava u znak sećanja na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“, odnosno vojni veteran.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.12.2021
mp4 (46,8 MB)
Polaganje venaca kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću
03.12.2021
mp4 (52,81 MB)
Polaganje venaca na Novom groblju