Министарство одбране Републике Србије
 
17.11.2021.

Скоро 900 беба у Министарству одбране и Војсци Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић навео је данас да су 894 припадника Министарства одбране и Војске Србије у овој години добила принову. „Изузетно смо поносни на сваког дечака и девојчицу који су се родили, као што смо сигурни да ће они бити поносни на своје родитеље, који су посветили своје животе отаџбини“, рекао је министар.    
 
„Желим од срца још једном да честитам свим припадницима који су постали родитељи. Сваки малени осмех који су подарили овом свету, велико је богатство. Уверен сам да ће они бити поносни на своје маме и тате, које свим срцем раде за Србију. Не штедећи се, они даноноћно чувају мир и стабилност наше земље, како би свако дете могло да има безбрижно детињство. Они се свом снагом боре за будућност наше отаџбине и наше деце у њој и не можемо им се никада довољно захвалити на томе“, рекао је министар Стефановић.

Од почетка године припадницима Министарства одбране и Војске Србије на име солидарне помоћи за рођење детете исплаћено је око 57 милиона динара, односно понаособ су добили додатни износ у висини просечне плате у Србији.   
 
„Ова мера уведена је својевремено на иницијативу председника Александра Вучића и верујем да свако ко је постао родитељ зна колико у том важном тренутку оваква помоћ добро дође. То је само још један од начина да побољшамо животни стандард наших припадника и њихових породица, док је свакако најважнији ново повећање плата које ће ускоро добити. То је већ треће од почетка ове године и желим и овом приликом да се захвалим  председнику и Влади“, рекао је министар.
 
Како је истакао, наши војници обављају изузетно захтеван посао, који подразумева пуно одрицања и то најбоље знају њихове породице.
 
„То су људи који безрезервно воле нашу отаџбину и који су без икаквог премишљања увек и свуда спремни да притекну у помоћ. Они су ти од којих се очекује помоћ и када су насеља поплављена, путеви завејани, када треба организовати хитно импровизовану ковид болницу, када изгледа немогуће поставити крст изнад Милешеве на врх од 900 метара надморске висине и који ће увек бити уз свој народ“, рекао је Стефановић.
 
Како је објаснио, без јаке Војске која гарантује сигурност нема ни јаке Србије, а једино таква може бити слободна, независна и ићи путем даљег развоја и изградње квалитетнијих услова живота за све грађане.  
 
„Управо зато морамо да покажемо да ценимо све што наши припадници раде за ову земљу и њен народ. Морамо да покажемо да држава брине o њима и њиховим породицама и ми ћемо наставити да инвестирамо и у њихову опрему и наоружање и у боље услове рада, али и у побољшање животног стандарда“, поручио је министар.