Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.11.2021.

Skoro 900 beba u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović naveo je danas da su 894 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovoj godini dobila prinovu. „Izuzetno smo ponosni na svakog dečaka i devojčicu koji su se rodili, kao što smo sigurni da će oni biti ponosni na svoje roditelje, koji su posvetili svoje živote otadžbini“, rekao je ministar.    
 
„Želim od srca još jednom da čestitam svim pripadnicima koji su postali roditelji. Svaki maleni osmeh koji su podarili ovom svetu, veliko je bogatstvo. Uveren sam da će oni biti ponosni na svoje mame i tate, koje svim srcem rade za Srbiju. Ne štedeći se, oni danonoćno čuvaju mir i stabilnost naše zemlje, kako bi svako dete moglo da ima bezbrižno detinjstvo. Oni se svom snagom bore za budućnost naše otadžbine i naše dece u njoj i ne možemo im se nikada dovoljno zahvaliti na tome“, rekao je ministar Stefanović.

Od početka godine pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na ime solidarne pomoći za rođenje detete isplaćeno je oko 57 miliona dinara, odnosno ponaosob su dobili dodatni iznos u visini prosečne plate u Srbiji.   
 
„Ova mera uvedena je svojevremeno na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i verujem da svako ko je postao roditelj zna koliko u tom važnom trenutku ovakva pomoć dobro dođe. To je samo još jedan od načina da poboljšamo životni standard naših pripadnika i njihovih porodica, dok je svakako najvažniji novo povećanje plata koje će uskoro dobiti. To je već treće od početka ove godine i želim i ovom prilikom da se zahvalim  predsedniku i Vladi“, rekao je ministar.
 
Kako je istakao, naši vojnici obavljaju izuzetno zahtevan posao, koji podrazumeva puno odricanja i to najbolje znaju njihove porodice.
 
„To su ljudi koji bezrezervno vole našu otadžbinu i koji su bez ikakvog premišljanja uvek i svuda spremni da priteknu u pomoć. Oni su ti od kojih se očekuje pomoć i kada su naselja poplavljena, putevi zavejani, kada treba organizovati hitno improvizovanu kovid bolnicu, kada izgleda nemoguće postaviti krst iznad Mileševe na vrh od 900 metara nadmorske visine i koji će uvek biti uz svoj narod“, rekao je Stefanović.
 
Kako je objasnio, bez jake Vojske koja garantuje sigurnost nema ni jake Srbije, a jedino takva može biti slobodna, nezavisna i ići putem daljeg razvoja i izgradnje kvalitetnijih uslova života za sve građane.  
 
„Upravo zato moramo da pokažemo da cenimo sve što naši pripadnici rade za ovu zemlju i njen narod. Moramo da pokažemo da država brine o njima i njihovim porodicama i mi ćemo nastaviti da investiramo i u njihovu opremu i naoružanje i u bolje uslove rada, ali i u poboljšanje životnog standarda“, poručio je ministar.