Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2021.

Обележена 73. годишњица Војнофилмског центра „Застава филм“



Војнофилмски центар „Застава филм“, установа Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, обележила је данас 73. годишњицу успешног рада.

Честитајући празник припадницима Војнофилмског центра „Застава филм“, пуковник др Михаило Зоговић, начелник Управе за односе са јавношћу, одао је признање његовим припадницима што су и ове године, у сложеним условима епидемије корона вируса, извршили све додељене задатке на пољу информативне и кинематографске делатности.

– „Застава филм“ је установа којом се не поноси само Управа за односе са јавношћу, већ се њоме, њеним радом и остварењима може поносити Министарство одбране и Војска Србије. Управа за односе са јавношћу наставиће и даље активно да подржава и учествује у развоју свих пројеката „Заставе“, од идејног нивоа, до њихове завршнице – истакао је пуковник Зоговић.

Поводом 14. новембра, дана ВФЦ „Застава филм“, наредбом потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића, а због изузетних резултата у служби, у чин пуковника ванредно је унапређен директор те установе Горан Иконић.

Пуковник Иконић захвалио је министру одбране на унапређењу нагласивши то као доказ да су рад и труд припадника Војнофилмског центра, а и његов као директора, препознати.

- Изузетно смо поносни што дајемо видљив допринос активностима које Министарство одбране и Управа за односе са јавношћу предузимају на медијском представљању система одбране у јавности. Једна од последњих била је и велика премијера филма „Бранили су небо отаџбине“ која је наишла на позитивне критике стручне јавности и на најбољи начин представила Министарство одбране и Војску Србије као истинске чуваре традиције и богате историје наше земље – нагласио је Иконић.

Свечаност поводом Дана ВФЦ „Застава филм“ била је прилика да се та установа захвали и ода признање институцијама и појединцима које су, током протекле године, допринели њеном раду.

Свечаности су присуствовали представници организацијских целина Министарства одбране и Војске Србије и бројних установа културе.

Историја „Застава филма“ исписује се од 14. новембра 1948. године, када је формирано Одељење за производњу филмова Југословенске армије у Београду. Свој данашњи назив Војнофилмски центар „Застава филм“ добија 1962. године и од својих првих остварења, до данас, ова кућа веран је сведок и хроничар догађаја из живота војске.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.11.2021
mp4 (124,38 MB)
Свечаност