Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2021.

Obeležena 73. godišnjica Vojnofilmskog centra „Zastava film“



Vojnofilmski centar „Zastava film“, ustanova Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, obeležila je danas 73. godišnjicu uspešnog rada.

Čestitajući praznik pripadnicima Vojnofilmskog centra „Zastava film“, pukovnik dr Mihailo Zogović, načelnik Uprave za odnose sa javnošću, odao je priznanje njegovim pripadnicima što su i ove godine, u složenim uslovima epidemije korona virusa, izvršili sve dodeljene zadatke na polju informativne i kinematografske delatnosti.

– „Zastava film“ je ustanova kojom se ne ponosi samo Uprava za odnose sa javnošću, već se njome, njenim radom i ostvarenjima može ponositi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Uprava za odnose sa javnošću nastaviće i dalje aktivno da podržava i učestvuje u razvoju svih projekata „Zastave“, od idejnog nivoa, do njihove završnice – istakao je pukovnik Zogović.

Povodom 14. novembra, dana VFC „Zastava film“, naredbom potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića, a zbog izuzetnih rezultata u službi, u čin pukovnika vanredno je unapređen direktor te ustanove Goran Ikonić.

Pukovnik Ikonić zahvalio je ministru odbrane na unapređenju naglasivši to kao dokaz da su rad i trud pripadnika Vojnofilmskog centra, a i njegov kao direktora, prepoznati.

- Izuzetno smo ponosni što dajemo vidljiv doprinos aktivnostima koje Ministarstvo odbrane i Uprava za odnose sa javnošću preduzimaju na medijskom predstavljanju sistema odbrane u javnosti. Jedna od poslednjih bila je i velika premijera filma „Branili su nebo otadžbine“ koja je naišla na pozitivne kritike stručne javnosti i na najbolji način predstavila Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije kao istinske čuvare tradicije i bogate istorije naše zemlje – naglasio je Ikonić.

Svečanost povodom Dana VFC „Zastava film“ bila je prilika da se ta ustanova zahvali i oda priznanje institucijama i pojedincima koje su, tokom protekle godine, doprineli njenom radu.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici organizacijskih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojnih ustanova kulture.

Istorija „Zastava filma“ ispisuje se od 14. novembra 1948. godine, kada je formirano Odeljenje za proizvodnju filmova Jugoslovenske armije u Beogradu. Svoj današnji naziv Vojnofilmski centar „Zastava film“ dobija 1962. godine i od svojih prvih ostvarenja, do danas, ova kuća veran je svedok i hroničar događaja iz života vojske.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.11.2021
mp4 (124,38 MB)
Svečanost