Министарство одбране Републике Србије
 
05.11.2021.

Састанак са делегацијом Парламентарне скупштине БиХ



Секретар Министарства одбране Милица Ћатић разговарала је данас са делегацијом државних службеника Канцеларије секретара Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине која је, у оквиру студијске посете Републици Србији, боравила у посети Одбору за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије.

Делегацију из Босне и Херцеговине чинили су секретар Љиљана Милићевић и саветник Жељко Грубјешић, а састанку је присуствовао и Самир Башић из Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини.

Састанку су присуствовали и представници Управе за оперативно-планске послове Секретаријата Министарства одбране и Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране.

Састанак је одржан на иницијативу председавајућег Заједничке комисије на тему комуникације Министарства одбране са Народном скупштином Републике Србије  и упознавања са процедурама у оквиру Министарства.

Током данашњег сусрета, секретар Министарства одбране Ћатић представила је члановима Заједничке комисије делокруг рада Министарства одбране, место и улогу Секретаријата Министарства одбране, као и процедура које се спроводе у Министарству приликом припреме материјала и аката из надлежности овог органа, посебно оних који се упућују у процедуру одлучивања од стране Владе и Народне скупштине.

Разговарало се, такође, и о свим аспектима комуникације овог министарства са Народном скупштином и ресорним Одбором за одбрану и унутрашње послове.

Изражавајући захвалност на пријему и презентацији, представници делегације из Босне и Херцеговине, представили су надлежности и начин рада Заједничке комисије, а у наставку сусрета размењена су искуства на ову тему.
 
На крају данашњег састанка, оцењено је да су овакви сусрети веома корисни и да сарадњу по овим и сличним питањима треба наставити и убудуће.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.11.2021
mp4 (32,35 MB)
Састанак