Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.11.2021.

Sastanak sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH



Sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić razgovarala je danas sa delegacijom državnih službenika Kancelarije sekretara Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je, u okviru studijske posete Republici Srbiji, boravila u poseti Odboru za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije.

Delegaciju iz Bosne i Hercegovine činili su sekretar Ljiljana Milićević i savetnik Željko Grubješić, a sastanku je prisustvovao i Samir Bašić iz Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave za operativno-planske poslove Sekretarijata Ministarstva odbrane i Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima Sektora za politiku odbrane.

Sastanak je održan na inicijativu predsedavajućeg Zajedničke komisije na temu komunikacije Ministarstva odbrane sa Narodnom skupštinom Republike Srbije  i upoznavanja sa procedurama u okviru Ministarstva.

Tokom današnjeg susreta, sekretar Ministarstva odbrane Ćatić predstavila je članovima Zajedničke komisije delokrug rada Ministarstva odbrane, mesto i ulogu Sekretarijata Ministarstva odbrane, kao i procedura koje se sprovode u Ministarstvu prilikom pripreme materijala i akata iz nadležnosti ovog organa, posebno onih koji se upućuju u proceduru odlučivanja od strane Vlade i Narodne skupštine.

Razgovaralo se, takođe, i o svim aspektima komunikacije ovog ministarstva sa Narodnom skupštinom i resornim Odborom za odbranu i unutrašnje poslove.

Izražavajući zahvalnost na prijemu i prezentaciji, predstavnici delegacije iz Bosne i Hercegovine, predstavili su nadležnosti i način rada Zajedničke komisije, a u nastavku susreta razmenjena su iskustva na ovu temu.
 
Na kraju današnjeg sastanka, ocenjeno je da su ovakvi susreti veoma korisni i da saradnju po ovim i sličnim pitanjima treba nastaviti i ubuduće.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.11.2021
mp4 (32,35 MB)
Sastanak