Министарство одбране Републике Србије
 
29.10.2021.

Завршен Курс за официре за односе са јавношћу



Петодневни Основни курс за официре за односе са јавношћу, који је за 11 полазника Министарства одбране и Војске Србије организовала Управа за односе са јавношћу, завршен је данас у Дому Војске Србије у Београду свечаном доделом уверења о завршеном усавршавању.
Начелник Управе за односе са јавношћу пуковник др Михаило Зоговић, обраћајући се полазницима, оценио је да садржај Курса, официрима за односе са јавношћу у јединицама, командама и установама Министарства одбране и Војске Србије, нуди квалитетну стручну основу за обављање њихових формацијских дужности.

- Имали сте прилику да сагледате специфичности места и улоге Управе за односе са јавношћу и сложеност система који има своје функционалне везе од стратегијског до нижег тактичког нивоа. Предавања и вежбе из комуникацијских вештина и продукције медијског садржаја су вам помогле да квалитетније сарађујете са медијима и компетентније саветујете доносиоце одлука у вашим целинама када је реч о  питањима односа са јавношћу – истакао је пуковник Зоговић.

Он је нагласио да је континуирано усавршавање лица која се у систему одбране баве односима са јавношћу изузетно важно и изразио очекивање да ће велики део полазника Основног курса за односе са јавношћу похађати, током наредних година, и више нивое усавршавања које Управа организује.
Основни курс за официре за односе са јавношћу састојао се из четири целине. Током прве полазницима су представљене теоријске основе комуникације, медија и односа са јавношћу. Други сегмент односио се на организацију и функционисање система за односе са јавношћу у Министарству одбране и Војсци Србије, док је трећа целина подразумевала предавања и вежбе у писању вести и извештаја, те израде фотографија и кратких видео садржаја. Четврта група предавања и вежби бавила се развојем комуникацијских вештина које полазници треба да примењују у јавним наступима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА