Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.10.2021.

Završen Kurs za oficire za odnose sa javnošću



Petodnevni Osnovni kurs za oficire za odnose sa javnošću, koji je za 11 polaznika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije organizovala Uprava za odnose sa javnošću, završen je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu svečanom dodelom uverenja o završenom usavršavanju.
Načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik dr Mihailo Zogović, obraćajući se polaznicima, ocenio je da sadržaj Kursa, oficirima za odnose sa javnošću u jedinicama, komandama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nudi kvalitetnu stručnu osnovu za obavljanje njihovih formacijskih dužnosti.

- Imali ste priliku da sagledate specifičnosti mesta i uloge Uprave za odnose sa javnošću i složenost sistema koji ima svoje funkcionalne veze od strategijskog do nižeg taktičkog nivoa. Predavanja i vežbe iz komunikacijskih veština i produkcije medijskog sadržaja su vam pomogle da kvalitetnije sarađujete sa medijima i kompetentnije savetujete donosioce odluka u vašim celinama kada je reč o  pitanjima odnosa sa javnošću – istakao je pukovnik Zogović.

On je naglasio da je kontinuirano usavršavanje lica koja se u sistemu odbrane bave odnosima sa javnošću izuzetno važno i izrazio očekivanje da će veliki deo polaznika Osnovnog kursa za odnose sa javnošću pohađati, tokom narednih godina, i više nivoe usavršavanja koje Uprava organizuje.
Osnovni kurs za oficire za odnose sa javnošću sastojao se iz četiri celine. Tokom prve polaznicima su predstavljene teorijske osnove komunikacije, medija i odnosa sa javnošću. Drugi segment odnosio se na organizaciju i funkcionisanje sistema za odnose sa javnošću u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dok je treća celina podrazumevala predavanja i vežbe u pisanju vesti i izveštaja, te izrade fotografija i kratkih video sadržaja. Četvrta grupa predavanja i vežbi bavila se razvojem komunikacijskih veština koje polaznici treba da primenjuju u javnim nastupima.
 
photoFOTOGALERIJA