Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2021.

Промоције добровољног служења војног рока у центрима Министарства одбране



У циљу промоције добровољног служења војног рока, надлежни центри Министарства одбране Републике Србије, у периоду од 13. до 20. октобра 2021. године, одржали су своје презентације у неколико градова и општина.
 
У организацији центра МО Лесковац-општинска канцеларија Власотинце, 13. октобра,  на централном тргу и у просторијама Средње Техничке школе у Власотинцу, одржана је промоција и презентација у вези добровољног служења војног рока са оружјем. Поред великог броја заинтересованих кандидата промоцији су присуствовали и председник општине Власотинце, као и начелник Јабланичког управног округа.
 
Истог дана одржана је и промоција добровољног служења војног рока са оружјем на територији центра МОСуботица. Активност је реализована у просторијама Грађевинског факултета, а поред заинтересованих кандидата промоцији је присуствовао и начелник Севернобачког управног округа.
 
Надлежни центри Министарства одбране 14. октобра организовали су промоције са истим циљем  на још три локације.
 
Центар МО Смедерево организовао је промоцију у згради средње Техничке школе у том граду, где су поред великог броја заинтересованих кандидата, били присутни и представници градске управе. Од заинтересованих преко 60 кандидата, на лицу места пријаву за добровољно служење војног рока са оружјем попунило је њих 19.
 
Такође, промоције су одржане на централном тргу у Рашкој (надлежност центра МО Нови Пазар) и на главном тргу у Трстенику (надлежност центра МО Крушевац). Поред заинтересованих кандидата били су присутни и представници општинских управа. Промотивни штанд у Трстенику посетила је и Ирена Вујовић, министарка за заштиту животне средине.
 
Промоцију добровољног служења војног рока са оружјем испратили су локални медији са територије поменутих општина.
 
На главног градском тргу у Врбасу, 20. октобра, одржана промоција добровољног служења војног рока са оружјем у организацији  центра МО Нови Сад. Промоцији поред заинтересованих кандидата, присуствовали су и представници градске управе, Предраг Ројевић, председник општине Врбас и Милан Новаковић, начелник Јужнобачког управног округа, као и велики број представника локалних медија, између осталих ТВ Бачка, ТВ Дунав, портал Врбас.нет и новине на мађарском језику Мађар СО.

Преглед контаката телефона територијалних органа МО
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА