Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.10.2021.

Promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka u centrima Ministarstva odbrane



U cilju promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka, nadležni centri Ministarstva odbrane Republike Srbije, u periodu od 13. do 20. oktobra 2021. godine, održali su svoje prezentacije u nekoliko gradova i opština.
 
U organizaciji centra MO Leskovac-opštinska kancelarija Vlasotince, 13. oktobra,  na centralnom trgu i u prostorijama Srednje Tehničke škole u Vlasotincu, održana je promocija i prezentacija u vezi dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem. Pored velikog broja zainteresovanih kandidata promociji su prisustvovali i predsednik opštine Vlasotince, kao i načelnik Jablaničkog upravnog okruga.
 
Istog dana održana je i promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem na teritoriji centra MOSubotica. Aktivnost je realizovana u prostorijama Građevinskog fakulteta, a pored zainteresovanih kandidata promociji je prisustvovao i načelnik Severnobačkog upravnog okruga.
 
Nadležni centri Ministarstva odbrane 14. oktobra organizovali su promocije sa istim ciljem  na još tri lokacije.
 
Centar MO Smederevo organizovao je promociju u zgradi srednje Tehničke škole u tom gradu, gde su pored velikog broja zainteresovanih kandidata, bili prisutni i predstavnici gradske uprave. Od zainteresovanih preko 60 kandidata, na licu mesta prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem popunilo je njih 19.
 
Takođe, promocije su održane na centralnom trgu u Raškoj (nadležnost centra MO Novi Pazar) i na glavnom trgu u Trsteniku (nadležnost centra MO Kruševac). Pored zainteresovanih kandidata bili su prisutni i predstavnici opštinskih uprava. Promotivni štand u Trsteniku posetila je i Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine.
 
Promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem ispratili su lokalni mediji sa teritorije pomenutih opština.
 
Na glavnog gradskom trgu u Vrbasu, 20. oktobra, održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem u organizaciji  centra MO Novi Sad. Promociji pored zainteresovanih kandidata, prisustvovali su i predstavnici gradske uprave, Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas i Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, kao i veliki broj predstavnika lokalnih medija, između ostalih TV Bačka, TV Dunav, portal Vrbas.net i novine na mađarskom jeziku Mađar SO.

Pregled kontakata telefona teritorijalnih organa MO
 
photoFOTOGALERIJA