Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2021.

Помоћница министра Томашевић: Голе лажи тајкуна у паници



Изјава помоћнице министра одбране за људске ресурсе Катарине Томашевић:

„Разоткривен у пласирању неистина, дневни лист „Објектив“ данас је наставио свесно да обмањује своје читаоце, покушавајући да манипулацијама прикрије да је све што су тврдили о изградњи хангара на аеродрому „Морава“ само гола лаж.

Да подсетим, креатори ове кампање против Министарства одбране на челу са министром Небојшом Стефановићем најпре су тврдили да смо потписали поверљиви уговор о извођењу радова са „Енергопројектом“, којим се краде 800.000 евра од новца грађана, а када се испоставило да никакав уговор није потписан, нити ово предузеће изводи икакве радове на хангару, нису ни трепнули. Потпуно у већ познатом маниру Драгана Ђиласа и очигледно по узору на њега, наставили су само даље да лажу. Бесмислица да су јуче послате понуде за подизвођаче нова је неистина коју је овај лист пласирао, а чији су се прави власници очигледно упетљали у лажи к'о пиле у кучине.

Чињенице кажу да је све досадашње радове на хангару Војнограђевинска установа „Београд“, као извођач радова, извела сопственим капацитетима, без ангажовања подизвођача. Све друге манипулације којима је овај лист покушао да наруши углед наше институције у служби су - не интереса грађана – већ тајкуна који је у паници због блокаде рачуна и немогућности да сакрије своје везе са криминалном групом Вељка Беливука. А сем њега, биће занимљиво видети и ко је у овој причи Тони Апостоловић и која је његова улога, али о томе ускоро.“