Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2021.

Састанак министра Стефановића и министарке одбране Аустрије Танер



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Бечу са савезном министарком одбране Републике Аустрије Клаудијом Танер са којом је разговарао о сарадњи двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић је на почетку састанка истакао да је главни спољнополитички циљ наше земље чланство у Европској унији и овом приликом се захвалио Аустрији на подршци коју пружа Србији на путу евроинтеграција.

Министарка Танер је истакла да ће Аустрија наставити да подржава Србију на путу евроинтеграција, а двоје министара изразили су задовољство до сада оствареном сарадњом, посебно у војномедицинској и војнообразовној области.

Они су закључили да ће Споразум о војној сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Аустрије, који су потписали током данашњег састанка, бити додатни подстицај сарадњи у областима од обостраног интереса.

Стефановић је оценио овом приликом и да војна неутралност, за коју су се определиле Србија и Аустрија, представља одличан оквир који омогућава развијање сарадње са свим партнерима, али искључиво у складу са интересима сопственог народа.

Стефановић је овом приликом упутио позив министарки Танер да посети Србију, што је она са задовољством прихватила.

Министар Стефановић налази се у дводневној посети Републици Аустрији где ће учествовати на конференцији министара одбране тзв. Грац формата, који окупља Аустрију, Албанију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Северну Македонију и Србију.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.09.2021
mp4 (107,06 MB)
Састанак