Министарство одбране Републике Србије
 
10.09.2021.

Генерална проба промоције најмлађих официра Војске Србије



Кадети завршних година Војне академије и Медицинског факултета ВМА, данас су поносно продефиловали испред Дома Народне скупштине Републике Србије, увежбавајући наступ за сутрашњу свечаност на којој ће, указом председника Републике Александра Вучића, бити промовисани у најмлађе официре Војске Србије.

Генералној проби промоције потпоручника присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић.
 
Раније данас, гостујући у Дневнику РТС-а, министар Стефановић је истакао да је сутрашња свечаност посебна ствар не само за Војску, већ и за све грађане Србије које је позвао да присуствују сутрашњем догађају.
 
„Tо је посебна част, понос и дика бити официр Војске. На промоцији испред Дома Народне Скупштине очекујемо уз родитеље и најближе наших најмлађих официра, грађане који ће доћи да виде своју војску. Имаћемо и леп културно-уметнички програм, али и налет авијације“, најавио је министар Стефановић, који је уједно апеловао на поштовање епидемиолошких мера.

Ове године укупно 139 кадета понеће прве официрске чинове и то 121 кадет и кадеткиња 141. и 142. класе Војне академије, као и 18 младића и девојака 7. класе Медицинског факултета ВМА.

Свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије биће одржана у суботу, 11. септембра 2021. године, испред Дома Народне скупштине Републике Србије са почетком у 10 часова, уз присуство председника Републике Александра Вучића и највишег државног и војног руководства, као и гостију из земље и иностранства.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.09.2021
mp4 (133,22 MB)
Генерална проба