Министарство одбране Републике Србије
 
09.09.2021.

Министар Стефановић уручио 22 решења за запослење



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је 22 решења о пријему у радни однос у Управу за кадрове и Управу за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе, на данашњој свечаности одржаној у старом Генералштабу. Овом приликом министар Стефановић рекао је да очекује да ће припадници Министарства одбране и Војске Србије ускоро добити још једно повећање плата, треће у овој години.

Стефановић је на самом почетку свечаности истакао да је ово леп дан за Министарство одбране јер је добило појачање управо у Сектору који брине о најважнијем у систему одбране, о људима.

- Посвећеност, морал, снага, патриотизам, љубав према Србији одувек су красили српског војника. А када дођете у Сектор за људске ресурсе ви знате да долазите на право место где су људи који су задужени да брину о нашим војницима – поручио је министар Стефановић.

Он је додао и да је реч о важном кадровском појачању, нарочито имајући на уму да разматрамо враћање редовног служења војног рока, за шта морамо бити спремни.

- О томе се води јавна расправа и ми нисмо неозбиљни, да мислимо да уколико дође до његовог враћања, нешто може да се уради преко ноћи. Зато треба ваљано да се спремимо и сви наши људи у Сектору за људске ресурсе имаће пуне руке посла. Морамо да припремимо наш систем да прими озбиљан број младих људи који ће сутра доћи у наше касарне. То није лак процес. Поред регрутације, лекарских прегледа, увођења у евиденције, ми треба да бринемо о тим људима. То није ни мало лак, али је леп посао, посао који заиста оплемењује човека и пружа му осећај да ради нешто добро за своју земљу – рекао је министар Стефановић.

Колегама који су данас добили запослење, министар одбране је захвалио што су се определили да дођу у Министарство одбране и Војску Србије и поручио да данас од тога нема часнијег позива.

- Трудимо се да повећањем плата, омогућавањем нашим људима да купе станове по повољнијим условима, као и побољшањем услова рада покажемо да су ово држава, председник, Влада и министарство који брину о људима.  Ти напори, који су предузети у последњих неколико година, заиста дају резултате. Ми очекујемо да ће наши припадници добити ускоро још једно повећање плата. То ће бити треће повећање плата у једној години. То је значајна ствар и значајно повећање у овом тренутку – рекао је Стефановић.

Он се осврнуо и на времена када су у Министарству одбране отпуштања била свакодневица, а кадровски капацитети десетковани преко ноћи.

- Имали смо делове нашег система где су отпуштања била свакодневица, где се са две, три хиљаде запослених спадало на 300 или 400, а онда су ти људи радили сав онај посао који је некада обављало три хиљаде. Срећом, данас идемо у потпуно другачијем правцу, у правцу да примамо добре и квалитетне људе. Ја заиста сматрам да ви то и јесте. Зато хоћу да вас замолим да свим срцем радите за наше министарство, да радите за нашу земљу, јер ће ваш рад у великој мери утицати и на даље токове у нашем министарству. Надам се да ћемо заједнички дочекивати нове генерације војника и да ћете бити поносни на оно што заједно радимо за Србију – рекао је министар Стефановић.

За дипломираног правника Миљану Вучетић, запослење у Управи за обавезе одбране биће прво радно искуство.

- Драго ми је што нам је министар одбране уручио решења о сталном запослењу и што нам је пружена идеална прилика за напредовање и да први радни однос заснујемо у оваквој установи. Мислим да ћу се лепо снаћи и уклопити са колективом и једва чекам да поченем да радим – поручила је Миљана Вучетић.

Међу онима који су од данас засновали стални радни однос у Министарству одбране је и Тамара Живановић, дипломирани психолог.

- Добила сам посао у Управи за кадрове. То за мене много значи, с обзиром на то да сам недавно дипломирала и да још увек немам искуства у својој струци. Веома је важно што ми је као почетнику пружена шанса да радим у једном великом систему, где ћу уз колеге моћи да се обучавам и напредујем. Част ми је што ћу радити у Министарству одбране – истакла је Тамара Живановић.

Добродошлицу у Министарство одбране новозапосленима пожелела је и помоћница министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, која је присуствовала данашњој свечаности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.09.2021
mp4 (254,25 MB)
Уручење решења